Frallor!

Inget säger ”helg” mer än nybakat bröd till frukost – om ni frågar mig! Lång frukost framför tvn utan brådska.

Ingredienser till ca 12 frallor;
300 g vetemjöl
200 g Ölandsvetemjöl
100 g rågmjöl
450 g vatten
130 g surdeg
16 g salt + ytterligare en skvätt vatten

Blanda allt mjöl med vattnet och låt stå övertäckt i bunken ca 30 minuter.
Tillsätt sen surdeg och blanda ordentligt. Låt stå ytterligare 30 minuter.
Tillsätt salt och en skvätt vatten (ca 2 msk) och blanda ca 5-10 minuter i maskin.
Låt stå övertäckt i bunken ca 30 minuter.
Stretch & fold ett par ggr under ca 4-5 timmar.
Täck sedan bunken med lock eller plastfolie och låt stå framme i rumstemperatur ytterligare 1-2 timmar. Ställ sen i kylen över natten.

Nästa morgon:
Sätt igång ugnen på 230 grader varmluft.
Ta fram degen och dela upp i lagom stora bitar utan att knåda degen. Placera bitarna på en plåt och täck med en ren kökshandduk medan ugnen blir ordentligt varm.

Grädda ca 20-25 minuter och låt sedan svalna på galler.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *