Baguetter med vetemjöl special och rågsikt

Baguetter bakade på vetemjöl special och rågsikt – en bra mjölblandning tycker jag!
Testa en ny mjölblandning nästa gång du bakar baguetter! Kanske hittar du en ny favotit? Det även ett perfekt sätt att använda alla olika mjölsorter som kanske finns i skåp och lådor i köket?

Ingredienser till 3 baguetter;
400 g vetemjöl special
200 g rågsikt
430 g vatten
120 g frisk och bubblande surdeg
13 g salt och en skvätt olivolja

Blanda alla ingredienser utom salt och olja. Låt stå övertäckt 20 minuter.
Addera salt och olja och blanda i maskin ca 10 minuter.
Låt bulkjäsa 3 timmar – vik varje timme.
In i kylen i bunken över natten.
Baka ut dagen efter och låt vila på plåten medan ugnen blir ordentligt varm (230 grader). Grädda ca 20-25 minuter till gyllene!

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *