Jag är ett stort fan av granola och gör gärna mitt favvo-recept med 10-15 olika frön och gryn!
Men det behövs inte alltid alla dessa ingredienser! Den här snabb-granolan med smak av jul är ett bevis på det!
Ingredienser till en liten burk (ca 4 portioner):
120 g havregryn
50 g pumpakärnor
35 g (1,5 msk) lönnsirap eller flytande honung
Ca 1 krm av var; Kardemumma, ingefära, kanel och kryddnejlika
En nypa salt
1 dl vatten
Sätt ugnen på 150 grader varmluft. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Blanda vatten och lönnsirap eller honung i ett glas och slå det sen över de torra ingredienserna. Blanda runt och häll upp på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen ca 40 minuter. Rör runt ett par gånger för att få en jämn rostning.
Stäng av ugnen och sätt luckan lite på glänt och låt plåten stå kvar i ugnen på eftervärme tills den svalnat helt.
Häll upp i fin burk och sen är det bara att längta till nästa frukost…