Det är såklart min personliga åsikt och man kan absolut baka surdegsbröd utan allt detta! Det viktigaste är ju ändå mjöl, vatten, salt och surdeg såklart!
Jäskorgar: avlång eller rund – det är bara en smaksak! I korgen kan man ha en liten handduk eller liknande för att få brödet att släppa lättare. Annars går det bra att pudra korgarna med rikligt med kornmjöl eller rismjöl. En liten rotborste är enkelt att rengöra korgen med. Diska inte!
Glasburk för att förvara och mata surdegen.
Degskrapa i metall att dela och forma deg med.
Degskrapa i gummi för att ta ut degen ur bunken med.
Brödborste att borsta bort överskottsmjöl från bröden med.
Termometer för att hålla koll på degtemperatur och innertemperatur i gräddat bröd.
Liten gummispatel att blanda surdeg med i glasburken.
Snittknivar med eller utan långt handtag är en smaksak. Rakbladet ska bytas ut ganska ofta. Akta tassarna!
Hushållsvåg att väga ingredienserna med – mycket viktigt!
Vilka tillbehör kan du inte ”leva utan” när det kommer till surdegsbakning?