Desstert i glas är en sån perfekt uppfinning! Enkelt att förbereda i förväg. Trevligt med en ”egen” portion och enkelt att dekorera så alla får lika mycket bär/strössel eller annan härlig topping! Vem har inte försökt skära en perfekt tårtbit med rosen mitt på?!
4 portioner;
250 g mascarpone
1 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
2 msk konjak eller Amaretto
Ca 6 st Savoiardikex
Kakao pudra över
1 Espresso per glas
1 kula vaniljglass per glas
Vispa grädde, mascarpone och florsocker till mjuka toppar.
Addera spriten och vispa ihop snabbt.
Fördela smeten mellan 4 glas och ställ kallt minst en timme.
Precis innan servering: bryt kexen i stora bitar och tryck ner i smeten. Pudra över kakao och lägg en kula vaniljglass på toppen. Avsluta med att hälla en espresso över hela härligheten. Servera direkt!
