Äppelfrallor bakade med surdeg

Fluffiga härliga surdegsfrallor med rivet äpple i!

Ingredienser till ca 12-14 frallor:
800 g mjöl (en blandning av ca 70% Manitoba, 20% rågsikt och 10% rågmjöl)
525 g vatten
160 g surdeg
1 rivet äpple
20 g salt

Blanda mjöl, vatten och surdeg ordentligt och låt stå övertäckt i bunken ca 20 minuter. Tillsätt salt och rivet äpple och blanda i maskin ca 10-15 minuter. Degen ska under denna tid gå ihop ordentligt och bli smidig och följsam.
När degen är blandad ska den vila i rumstemperatur i ca 4 timmar. Lägg degen i en oljad plastlåda eller bunke med lock. Under tiden tittar du till degen varje timme och viker den försiktigt över sig själv ett par gånger.
Efter ca 4 timmar ska degen in i kylen över natten.

Nästa morgon – sätt ugnen på 230 grader varmluft.
Ta ut degen ur kylen och tippa ut den på mjölat bakbord. Dra försiktigt ut den till en rektangel och dela upp i ca 12-14 delar.
Grädda ca 20 minuter tills ytan fått fin färg.

Låt svalna på galler.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *